Emag

duminică, 27 octombrie 2013

Prima editie a Clubului de dezbateri ASAFFI din acest an

     În seara de 28 octombrie, în sala D1 a Universității „Alexandru Ioan Cuza”, va avea loc o dezbatere pe tema „Desființarea televiziunii de stat”.
     Aceasta va fi prima dezbatere din cadrul Clubului de dezbateri ASAFFI din acest an, unde se vor aduce argumente pro si contra desființării televiziunii de stat. Această dezbatere are ca scop educarea studenților în formularea și susținerea propriilor argumente. Dintre cele două echipe, formate din membrii ASAFFI și SPP (Societatea pentru Psihologie), un juriu o va alege pe cea câștigătoare. În timpul jurizării, cei prezenți la dezbatere vor fi invitați să extragă bilețele cu cuvinte pe baza cărora vor trebui să susțină un discurs de cel puțin două minute.
     Acest exercițiu de public speaking îi va provoca pe curajoși să fie creativi, dar va ajuta și la întreținerea atmosferei și a amuzamentului.  Dezbaterea va fi, așadar, prima activitate din acest an universitar și va fi evenimentul de deschidere în ceea ce privește următoarele proiecte organizate de ASAFFI.

Ganduri



Și uite cât de multe s-au petrecut într-un timp atât de scurt. De la recrutări am putut să vă cunoaștem mai bine, voi ne-ați cunoscut pe noi la prezentarea asociației, și încet dar sigur din mediul formal ne-am cunoscut și părțile mai personale la petrecerea de bun venit.
Team-building-ul  a fost un succes datorită cooperării membrilor, a bunei dispoziții și a voinței voastre de a vă trezi după o petrecere fructuoasă soldată cu oboseală și mahmureala de rigoare.
            Prin asta sperăm să urmeze un viitor la fel de promițător și de alert, cu efort din partea tuturor să ducem la bun sfârșit proiectele în derulare dar și orice propunere din partea omuleților noi dar și a celor vechi.
Vă mulțumim astfel, vouă omuleților A.S.A.F.F.I. că ați dat dovadă de spiritul necesar reușitei voastre, ca un colectiv unit, dar și în plan personal prin deschiderea voastră la necunoscut!


Echipa A..S.A.F.F.I.

marți, 15 octombrie 2013

Povestea începe cu ASAFFI

Iată că au trecut mai bine de 2 ani de când am început o frumoasă poveste alături de cei din ASAFFI. La început eram puţini 5, 6 oameni, însă cu aceşti oameni am reuşit să ducem la bun sfârşit proiecte care au devenit tradiţie în organizaţie.
Poate că unii se vor întreba de ce am ales ASAFFI şi nu altă organizaţie. Răspunsul nu e unul foarte simplu: fiind animat de dorinţa de a face la facultate şi altceva în afară de cursuri, seminarii am zis că vreau să fac parte dintr-un grup informal în care să cunosc şi altfel viaţa de student şi de ce nu să continui munca de voluntar pe care am început-o încă din liceu. Am găsit site-ul facultăţii, am aflat ce organizaţii sunt la noi la facultate, m-am întrebat ce organizaţie m-ar putea ajuta mai mult pe mine şi aşa am dat de blogul ASAFFI. În toamnă am participat la prezentarea asociaţiei după care am trimis şi formularul ca nu după mult timp să fiu chemat la interviu. Treptat am cunoscut pe aproape toţi membrii de la acea vreme am pus pe hârtie un proiect de educare civică ca în mai 2012 să lansăm proiectul "Tineri pentru democraţie" la un liceu din Iaşi. Au fost emoţii mari, mai ales că invitat ne era chiar un profesor de la facultate. Am trăit şi am văzut cât de greu este să faci un proiect la care să participe 50 de oameni, elevi, studenţi şi profesori cu 100 de lei. Au fost şi greşeli dar na, omul din greşeli învaţă, însă a fost şi o satisfacţie enormă, o bucurie trăită şi împărtăşită cu ceilalţi membri din organizaţie: după 2 luni de muncă, stres, multe telefoane, liste peste liste, nopţi nedormite, alergătură la facultate, la liceu, vorbit cu profesorii, elevii de la liceu, de convins studenţii să participe la proiect, am putut să simt că nu am muncit în zadar. Iată că din mai 2012 până astăzi am reuşit să mergem cu acet proiect în 4 licee din Moldova, am cunoscut 100 de elevi, ne-am distrat cântând la chitară muzică folk pe tren, am îngheţat ce-i drept în gara din Suceava aşteptând trenul, iar la Roman am prins un vânt de am crezut că o să ne răstoarne vagonul în câmp. Toate acestea plus multe alte întâmplari ce pot fi mai mult sau mai puţin povestite au construit povestea mea în ASAFFI.
Ar fi multe de povestit însă vreau să mai păstrez o parte din întămplări, proiecte, amintiri şi pentru seara de miercuri cănd ne vom întâlni şi ne vom cunoaşte mai bine. Dacă ar fi să mă întrebaţi de ce sa te implici într-o organizaţie studenţească pe cand ai putea să te distrezi sau să lucrezi răspunsul ar fi acesta: fiecare vârstă are bucuriile şi evenimentele ei. Acum e timpul să cunoşti lumea, acum e momentul să vezi de ce eşti tu capabil, să vezi ce ţi-ar place să faci în viaţă, să vezi la ce eşti bun, iar lucrul acesta îl poţi face doar într-o organizaţie studenţească.

duminică, 13 octombrie 2013

Vorbim despre ASAFFI

        S-a auzit: recrutăm! Le mulţumim celor care s-au înscris până acum, interviurile vor începe pe 19 octombrie. Deci, mai e puţin şi ne vom număra şi noi "bobocii".
        Cine e curios să vadă ce e ASAFFI, care sunt oamenii ce formează echipa şi care sunt poveştile lor, sunt chemaţi miercuri, 16 octombrie în sala D3 (la etajul 1 din corpul D). O parte din povestioare se găsesc şi pe acest blog. Deci, pentru cei curioşi: răsfoiţi puţin pagina ca să vedeţi ce am făcut şi vă aşteptăm şi miercuri în D3 ca să ne cunoaştem.
       Vom fi acolo pentru întrebări, nelămuriri şi ne vom aduna ca să discutăm despre ce ar trebui să aplici pentru ASAFFI sau, dacă ai aplicat deja, de ce ai făcut alegerea corectă? Înscrierile se fac până pe 17 octombrie, ora 23:59 iar vineri vei fi sunat pentru a stabili o întâlnire în care să stăm de vorbă pentru a ne cunoaşte mai bine. Rezultatul îl afli de îndată: luni.
       Aşadar, toţi curioşii sunt aşteptaţi miercuri în sala D3 ca să afle ce e ASAFFI.

(Formularul de înscriere se găseşte aici!)

joi, 3 octombrie 2013

Părere personală despre ASAFFI

           Campania de recrutări ASAFFI a început. Anul acesta, se desfășoară sub mesajul ”De ce să stai în banca ta?”. Ca student, ai oportunitatea de a te înscrie și de a te alătura unor echipe de omuleți motivați să schimbe în bine viața celorlalți studenți. Asta fac asociațiile studențești. Asta face și ASAFFI.
           Ai observat că titlul spune ”părere personală” deci, este cineva aici care vrea să îți transmită, cititorule, un mesaj. Mă numesc Irina și sunt coordonatoarea departamentului de Relații Publice din ASAFFI. Mai exact, ce fac membrii echipei mele? Stabilesc relații cu publicul și comunică cu acesta prin articole, prin postări, prin social media, prin flyere, prin afișe, prin imaginea asociației, în general.
          Când am intrat în ASAFFI (exact acum un an de zile), m-am decis să fac parte din acest departament întrucât sunt studentă la Comunicare și Relații Publice. Munca mea nu a rămas nerăsplătită: în jumătate de an am ocupat funcția de coordonator al acestui departament, având ocazia să manageriez o echipă. Timpul meu în asociație m-a învățat multe și mă va învăța și mai multe, de acum încolo. M-a învățat să fiu mult mai organizată, mă provoacă mereu la exerciții de vorbit în public, mă provoacă să îmi explorez latura de lider (pe care nu știam că o am), mă provoacă să fiu creativă, mă provoacă să cunosc o mulțime de oameni, mă provoacă să lucrez în echipă și bineînțeles, mă provoacă să ies din zona mea de confort. Fără ASAFFI, viața de student mi s-ar părea plictisitoare și neproductivă. Nu poți deveni un bun cunoscător al domeniului pe care îl studiezi, dacă nu practici ceea ce înveți. Tocmai de aceea, sunt recunoscătoare pentru șansa pe care am primit-o.
          Am enumerat calitățile pe care ASAFFI mi le-a scos la iveală însă, mi-ar place să fiu și mai concretă. Ce am făcut în ASAFFI? Am avut ocazia să îmi îmbunătățesc tehnicile de prelucrare grafică, am învățat să lucrez cu platformele de blog, am participat la organizarea unor evenimente precum Clubul de dezbateri sau Tineri pentru democrație. O altă experiență de neuitat a fost participarea în organizarea Universității de Vară, SummerIS. Asociația noastră a reprezentat Facultatea de Filosofie iar eu am avut plăcerea să coordonez activitățile acestei facultăți. Astfel, am fost încântată să întâlnesc o echipă extraordinară, să fac cunoștință cu elevi din toată țara, să-i îndrum(împreună cu echipa ASAFFI) în luarea unei decizii importante în ceea ce privește alegerea unei facultăți și să particip în organizarea cu succes a unui proiect ce a avut loc la nivel național.
          La sfârșitul acestui articol îi îndemn, pe cei care vor să se înscrie în ASAFFI, să nu stea pe gânduri. Atât timp cât te vei implica cu adevărat, nu îți va părea rău de nimic. De asemenea, vreau și să mulțumesc întregului colectiv pentru experiențele frumoase pe care mi le-a oferit și pentru respectarea regulii Orice părere este binevenită!. ASAFFI, îți mulțumesc!

PS: Găsești formularul de înscriere AICI

marți, 1 octombrie 2013

Dăm start recrutărilor!

          A început un nou an universitar și odată cu acesta, o nouă sesiune de recrutări ASAFFI.
          Toamna asta te întrebăm ”De ce să stai în banca ta?”. Facultatea nu înseamnă doar cursuri, seminarii și examene ci îți oferă și o ocazie extraordinară de a te cunoaște pe tine.
          Modul cel mai potrivit prin care poți face asta este să te implici ca voluntar în activități care să te provoace să ieși din zona ta de confort.
          Așa că, te chemăm să ni te alături. În ASAFFI vei putea să înveți despre comunicare și relații publice, resurse umane, managementul proiectelor, time management, public speaking și mai ales, vei învăța să le pui în practică! Așadar, dacă vrei aceste lucruri și dacă vrei și să cunoști o mulțime de oameni, înscrie-te în ASAFFI, completând formularul de aici. Te așteptăm să aplici!
       

Emag