Emag

joi, 29 iulie 2010

Cum să folosești “uneltele” din social media - pentru studenți

Fiind student în primul an printre primele dorințe ale tale este să te informezi cu privire la Facultate, în special ce profesori pune note mari, la ce obiecte îi mai greu, dacă există o clădire denumită “fosta închisoare” și dacă chiar trebuie sa faci seminare acolo (aici te avertizez din timp, DA) și tot așa.

Pe lângă astfel de lucruri îți vei da seama că și la Facultate există grupulețe, bisericuțe. Ceea ce este ok, îi perfect normal. În orice colectiv există segmente. Doar că ai prefera ca "segmentele" să te ajute la examene/restanțe, să îți ofere materialele de pe care să înveți, atunci cănd intri în sală să poți saluta lumea iar ei să îți răspundă ...... și tot așa. Mai pe scurt să fiți un colectiv căt de căt unit.

Experința primilor 3 ani de facultate ma învățat multe, printre care ce nu trebuie și ce ar trebui făcut pentru ca o grupă, sau un an, să fie căt de căt unită. Grupa mea nu a fost un exemplu grăitor de cea mai unită sau cea mai dezbinată. Eram pe undeva la mijloc. Dacă avea nevoie de materiale si informații ce țin de facultate le primeam. Însă .... doar atăt. Unde a fost greșela? Foarte simplu, nu sa acționat încă din primele săptămâni ale facultății pentru a deveni mai uniți. Adică sa mers la un suc, de exemplu, in grupulețe mici , de 2-4 oameni, mersul la țigară, deși ne adunam în același loc, vorbeam separat. Deși nici eu nu am depus efort extraordinare. Chiar în ultimul an nu ma interesat de loc. Nu fiindcă sunt arogant sau dezamăgit, doar că aveam altele pe cap: voluntariatul.

Vă pot da 2 tipuri de sfaturi: cele pentru viața reală și cele pentru „viața” virtuală.

Continuarea.....

Publicat de: Pascal Razvan

Data publicării: 30.07.2010

Niciun comentariu:

Emag