Emag

joi, 11 aprilie 2013

Aer cultural

  "Hoții de frumusețe" spectacolul Companiei D'Ayai, la Teatrul Național Iași





               
                       În premieră mondială de data aceasta, Teatrul Național din Iași găzduiește Luni, 20 Mai ora 19:00, un spectacol de teatru după HOȚII DE FRUMUSEȚE, romanul celebrului scriitor francez Pascal Bruckner. Scenografia spectacolului realizată de Adina Mastalier, aduce o inovație pentru teatrul din România, fiind primul spectacol de teatru realizat pe o scenă românească unde o parte din decor este virtual, creat pe calculator și redat de o tehnologie modernă asigurată de 360 Revolution. Mai exact, primul spectacol unde decorul intră pe un CD.





        Cunoscut ca fiind cel mai important text literar al lui Pascal Bruckner, povestea hoților de frumusețe este povestea faptelor noastre, a frustrărilor, a fricilor, o poveste a ceea ce simțim, a ceea ce înțelegem. Dramatizarea și regia artistică îi aparține lui Chris Simion, despre care Pascal Bruckner menționează astfel:  “Chris este un regizor cu talent și cu intuiție. Știe mereu să extragă din romanele pe care le montează ceea ce este necesar pentru sufletul omului contemporan. Îi sunt alături de 14 ani, de când a montat "Copilul Divin “. Am încredere în ceea ce simte și în ceea ce vede într-un text și asta îmi garantează succesul spectacolelor ei.”

               
           Ideea centrală a spectacolului trezește  întrebări ce mocnesc încă de la începuturi. În fiecare dintre noi există un hoț de frumusețe. Și în fiecare dintre noi există un moment în care acest hoț își dă cagula jos și se întreabă: “ Când începi să te naști cu adevărat? Există tinerețe veșnică? Ce înseamnă prietenia și trădarea? Furând frumusețea altei persoane reușești să fii fericit? Poți să iubești pe cineva cu adevărat? ”. La 20 de ani frumusetea este o evidență, la 50 o recompensă , la 70 un miracol.

           
  
      

        



     
    HOȚII DE FRUMUSEȚE este un proiect la care se lucrează de aproape 8 ani, distribuția fiind acordată de Florin Zamfirecu, Ioana Pavalescu, Ștefana Samfira, Radu Micu și Ionuț Niculae. 

              


 

Diana Ungureanu

Niciun comentariu:

Emag