Emag

duminică, 12 decembrie 2010

Marsul "Bucuria Colindelor"


Un eveniment la care este partener si A.S.A.F.F.I. - http://asaffi-cuza.blogspot.com/

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani - filiala Iasi, cu sprijinul mai multor ligi si asociatii studentesti, organizeaza miercuri, 15 decembrie 2010, de la ora 16.00, Marsul "Bucuria Colindelor".

Acest eveniment este la cea de-a doua editie si are ca scop sa adune un numar cat mai mare de tineri pentru a canta impreuna colinde cunoscute si a simti mai intens bucuria Nasterii Domnului.

Pentru acest eveniment, ASCOR IASI a pregatit un numar de 100 de stele traditionale (din lemn impodobit cu ghirlande) care vor fi impartite participantilor la mars.

Traseul marsului va fi urmatorul: Universitate - Piata Unirii - Bulevardul Stefan cel Mare - Mitropolie (cu inchinarea la moastele Sfintei Cuvioase Parascheva).

Mai multe informatii aici - http://ascoriasi.ro/

duminică, 5 decembrie 2010

Zilele Bobocilor 2010


Universitatea continuă tradiția și anul acesta cu evenimentul Zilele Bobocilor, pe 7 și 8 decembrie 2010, între orele 18:30 - 20:30, în Sala Pașilor Pierduți.
Se dorește o informare căt mai corectă și eficientă a studenților încercând să se răspundă la intrebări precum: - Ce înseamnă creditele ECTS (7 decembrie)
- Cum poţi obţine o bursă în străinătate (7 decembrie)
- Cum să îţi asiguri un loc de muncă la terminarea facultăţii (8 decembrie)
- Ce este de făcut în Iaşul universitar (8 decembrie)
- Cum să îţi transformi studenţia în cea mai frumoasă perioadă din viaţa ta

În Aula Magna "Mihai Eminescu", de la ora 20.00, te aşteaptă studenţi din anii mai mari şi angajaţi ai universităţii să îţi ofere toate informaţiile de care ai nevoie pentru studenţia ta.




duminică, 24 octombrie 2010

Luni: Studenţi şi absolvenţi, vă aşteptăm la marşul aniversar UAIC!

Participaţi alături de noi la un eveniment unic în istoria Iaşului: marşul aniversar al Universităţii "Alexandru Ioan Cuza". Îmbrăcaţi în robe academice, însoţiţi de fanfara militară, profesori din România şi din străinătate, studenţi şi absolvenţi ai UAIC vor străbate pe jos traseul Mitropolie - Universitate.

Cum puteţi participa?

Veniţi luni, 25 octombrie, la ora 10.45 în curtea Catedralei Mitropolitane. Căutaţi bannerul facultăţii la care sunteţi profesor, student sau pe care aţi absolvit-o. Alăturaţi-vă colegilor.

Care este traseul?

Catedrala Mitropolitană B-dul Ştefan cel Mare şi Sfânt Piaţa Unirii Strada Gavriil Muzicescu Fundaţie B-dul Carol I Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”

Ce urmează după marşul aniversar?

La ora 12.00, în faţa Universităţii, vor fi recreate, cu ajutorul actorilor, momentele cele mai importante din istoria universităţii:

  • domnitorul Alexandru Ioan Cuza citind Actul de înfiinţare a Universităţii
  • Mihail Kogălniceanu prezentând Programul pentru inaugurarea solemnă a Universităţii din Iaşi
  • Regele Carol I rostind Cuvântului Regelui la inaugurarea Palatului Universităţii
În final, la ora 12.45, va fi dezvelită placa memorială "Palatul Universitar de la Copou"

Sursa: uaic.ro

vineri, 15 octombrie 2010

Scoala Franco-Romane de Metodologie in Stiintele Sociale a IX-a Editie

Scoala Franco-Romane de Metodologie in Stiintele Sociale editia a -IX-a organizata de Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice (UAIC, Iasi) in colaborare cu Faculte des Sciences Economiques et Sociales (USTL-Lille1), ce se va desfasura la Iasi, in perioada 20 – 23 octombrie 2010.

Destinata profesorilor si cercetatorilor, studentilor si tinerilor absolventi din domeniile : sociologie, stiinte politice, economie, psihologie sociala, etc., manifestarea stiintifica reuneste cursuri, dezbateri si conferinte in domenii variate ale stiintelor sociale: statistica sociala, cercetari de teren, studii de evaluare etc. si va avea ca invitati profesori universitari si cercetatori din Romania si Franta.

Mai multe informatii, precum si programul manifestarii, puteti gasi pe site-ul: www.scoalasociologica.ro

joi, 14 octombrie 2010

Cât ești dispus să sacrifici pentru un loc de muncă?


Primul pas în cariera ta va fi, probabil, primul tău job. Poate nu consideri că e cazul să stai prea mult pe gânduri sau să te pregătești în mod special. Totuși acest prim pas în carieră e o provocare. Gândește-te că un astfel de pas îți poate influența întreaga carieră.
Trebuie să știi că o slujbă adecvată la începutul carierei tale te poate ajuta să-ți împlinești visul, să devii cine-ți dorești din punct de vedere profesional. Vino să discuți cu experții în Resurse Umane și în ego-marketing să descoperi cine ești și cum ar trebui să te promovezi potențialilor angajatori!
E momentul să afli care sunt drepturile tale la angajare! Vino să stăm de vorbă despre căutarea locului de muncă potrivit profilului și pregătirii tale.
Până venim la tine în facultate, gândește-te ce ai vrea să ne întrebi:
  • 18 octombrie, în Corpul A al Universității Alexandru Ioan Cuza și în holul Universității Petre Andrei
  • 19 octombrie, în Corpul B al Universității Alexandru Ioan Cuza
  • 20 cotombrie , în Corpul D al Universității Alexandru Ioan Cuza și în holul Universității Tehnice Gheorghe Asachi

Pentru mai multe informații intră pe www.pasestecudreptul.ro


Cunoașterea condițiilor legale de muncă este în folosul tău.
"Locul tău pe piața muncii!" - proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013.
Investește în oameni!

Tu ai accepta aceste propuneri?

http://www.youtube.com/watch?v=etuG5mc5wRg

http://www.youtube.com/watch?v=Gc7E3bANzCs

http://www.youtube.com/watch?v=y4QrpxfOUqA




miercuri, 13 octombrie 2010

Stand de recrutare

În perioada 14 - 20 octombrie între 10:00 - 14:00 pe holul Facultății de Filosofie (pe lîngă secretariat) voluntarii noștri vă așteapta să vă ofere informații cu privire la proiectele anterioare și proiectele actuale.
Pe lîngă acestea vom avea și un barometru de opinii pe care să îl completați.
Prezentarea organizației va fi pe 20 octombrie 2010, în Amfiteatrul Mihail Kogalniceanu, Corpul A, ora 20:00.
Vă așteptăm.

duminică, 3 octombrie 2010

A.S.A.F.F.I. recrutează!



Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Filosofie din Iaşi (A.S.A.F.F.I.) organizație non-guvernamentală, non-profit și apolitică dedicată tuturor studenților din cadrul Facultății de Filosofie și Științe Social Politice, anunţă recrutări!

- Eşti tănâr şi cu inţiativă?
- Ai idei şi vrei să le faci cunoscute?
- Vrei să-ţi faci prieteni şi să lucrezi în echipă?
- Iar ceea ce este mai important vrei să fii voluntar?

Demonstrează că eşti cel mai potrivit prin iniţiativă şi mod de înfăptuire a ideilor tale. Aşteptăm pe cei mai dornici, pe cei mai buni! Merită să încerci!
Te invităm în echipa noastră.
Dacă răspunsul la întrebările noastre este “da” atunci completează fişa de înscriere până la data de 20.10.2010 şi te vom anunţa perioada interviului.

Dacă dorești sa afli mai multe te așteptăm pe 20 octombrie 2010, ora 20:00, în Amfiteatrul Mihail Kogălniceanu pentru o prezentare PowerPoint și să vă răspundem la toate întrebările voastre.

Fișă de înscriere

Dupa ce completati fisa de inscriere trimiteti la adresa:
asaffi.cuza@gmail.com


marți, 21 septembrie 2010

Stand de informare pentru bobocii Facultății de Filosofie și Științe Social Politice Iași

Voluntarii A.S.A.F.F.I. vor organiza un stand de informare pentru noii studenți ai Facultății de Filosofie și Științe Sociale Politice, în două locații.

Voluntarii doresc să îi informeze și îndrume pe studenți știind la rândul lor cum este să fii proaspăt student neștiind sălile, materiile, profesorii. Din propriile experiențe și informații din regulamentele Universității îi vom îndruma încă din primele zile.

Primul stand va fi în perioada 23-25 septembrie pe holul de lîngă Amfiteatrul Mihail Kogălniceanu, între orele 10:00 – 14:00, iar al doilea stand în perioada 27 – 29 septembrie 2010, între orele 10:00 – 14:00, pe holul de pe lîngă secretariat.

Proiectul se bucură de sprijinul Facultății.

Pentru mai multe informții: http://asaffi-cuza.blogspot.com/

Sau la adresa de e-mail: asaffi.cuza@gmail.com

A.S.A.F.F.I. pe Facebook, Twitter si Youtube

Zilele acestea au fost create încă căteva conturi pe rețelele sociale pentru a promova și distribui mai eficient mesajele transmise de noi prin acțiunile și proiectele noastre.
Însă pentru ca mesajul să fie transmis mai departe avem nevoie de ajutorul vostru. Avem nevoie de contribuția voastră, de feed-back și "ghionturi" pentru a ști dacă au impact sau nu, dacă sunt organizate eficient sau nu, dacă trebuie imbunătățite.
Vă invităm să dați join paginii noastre de Facebook, follow pe contul de Twitter sau să vă uitați pe canalul nostru de pe Youtube.

Facebook - http://www.facebook.com/pages/ASAFFI/119738114747899
Twitter - https://twitter.com/ASAFFI_CUZA
Youtube - http://www.youtube.com/user/ASAFFICuza

sâmbătă, 31 iulie 2010

7 ani si 100 de povestiri

Ieri, 25 iulie 2010, parastasul de 9 zile a celei ce a a fost cunoscuta de catre majoritatea romanilor drept Madalina Manole. Aceasta stire a tinut prima pagina a ziarelor de ieri si bineinteles fiecare buletin de stiri de a inceput in mod invariabil cu acelasi subiect. In acest timp pe banda de jos, acolo unde sunt scrise diverse, pe un post de stiri-dealtfel singura televiziune care a facut referire- apare scris "Un baietel de 7 ani din Iasi a publicat un volum de 100 de povestiri, acestea fiind inregistrate de catre tata si apoi transcrise", atat si nimic mai mult. Am urmarit apoi buletine de stiri poate poate o sa apara ceva mai mult decat un scris pe o banda, dar nimic, ba chiar a disparut si de pe banda. Subiectul a fost toata ziua despre pelerinajul la mormantul celei ce a plecat de buna voie de pe acesta lume si despre durerea familiei si nimic despre un copil talentat si despre eforturile familiei de a scoate totusi aceasta carte. Pentru ca dincolo de talentul lui de a povesti a fost si efortul familiei, un efort sustinut atat emotional cat si finaciar, pentru ca nu e usor sa publici,cu atat mai mult pe o piata in care cultura nu mai are cautare. In ceea ce priveste preasa scrisa situatia nu este total diferita. Subiectul poate fi citit cu o cautare pe google in cateva ziare de monden sa spunem asa si cam atat. Asa ca stau si ma intreb de ce sare mass-media de 7 metri in sus atunci cand administratiile locale decid sa inchida diverse institutii de cultura, a se vedea scandalul care l-a iscat inchiderea Operei din Constanta si reactiile vehemente ale presei. Daca tot am devenit o societate consumatoare de stiri incat s-a ajuns la a fabrica stiri si a face o stire dintr-un parastas de pomenire care, in paranteza fie spus, sunt cu zecile in tara in fiecare zi,ar fi cazul ca domnii editori si realizatori de emisiuni sa isi revizuiasca politica de marketing sau sa nu mai ia atitudine atunci cand cultura dispare. Totusi sper ca vor realiza la timp ca nu vad adevarata stire a zilei si astfel isi vor schimba politica de marketing avand astfel dreptul moral de a lua atitudine atunci cand altii desfiinteaza cultura. Cum spune romanul vezi barna din ochiul tau si apoi paiul din ochiul celuilalt. Oricum cea mai mai mare dezamagire vine din planul presei iesene care, cel putin pana azi si din cate am vazut eu, nu a publicat nici macar o stire de 100 de caractere.

joi, 29 iulie 2010

Cum să folosești “uneltele” din social media - pentru studenți

Fiind student în primul an printre primele dorințe ale tale este să te informezi cu privire la Facultate, în special ce profesori pune note mari, la ce obiecte îi mai greu, dacă există o clădire denumită “fosta închisoare” și dacă chiar trebuie sa faci seminare acolo (aici te avertizez din timp, DA) și tot așa.

Pe lângă astfel de lucruri îți vei da seama că și la Facultate există grupulețe, bisericuțe. Ceea ce este ok, îi perfect normal. În orice colectiv există segmente. Doar că ai prefera ca "segmentele" să te ajute la examene/restanțe, să îți ofere materialele de pe care să înveți, atunci cănd intri în sală să poți saluta lumea iar ei să îți răspundă ...... și tot așa. Mai pe scurt să fiți un colectiv căt de căt unit.

Experința primilor 3 ani de facultate ma învățat multe, printre care ce nu trebuie și ce ar trebui făcut pentru ca o grupă, sau un an, să fie căt de căt unită. Grupa mea nu a fost un exemplu grăitor de cea mai unită sau cea mai dezbinată. Eram pe undeva la mijloc. Dacă avea nevoie de materiale si informații ce țin de facultate le primeam. Însă .... doar atăt. Unde a fost greșela? Foarte simplu, nu sa acționat încă din primele săptămâni ale facultății pentru a deveni mai uniți. Adică sa mers la un suc, de exemplu, in grupulețe mici , de 2-4 oameni, mersul la țigară, deși ne adunam în același loc, vorbeam separat. Deși nici eu nu am depus efort extraordinare. Chiar în ultimul an nu ma interesat de loc. Nu fiindcă sunt arogant sau dezamăgit, doar că aveam altele pe cap: voluntariatul.

Vă pot da 2 tipuri de sfaturi: cele pentru viața reală și cele pentru „viața” virtuală.

Continuarea.....

Publicat de: Pascal Razvan

Data publicării: 30.07.2010

luni, 26 iulie 2010

45 de întrebări și răspunsuri cu privire la Facultatea de Filosofie și Științe Social Politice Iași

Acest articol face parte din blogosfera A.S.A.F.F.I..


În urmă cu căteva minute am terminat lista cu întrebări și răspunsuri pe care viitori , și de ce nu și actualii , studenți ai Facultății de Filosofie și Științe Social Politice ar putea să le pună.

De ce am creat această listă? Fiindcă sunt studenți interesați de ce se întămplă la Facultate, ce trebuie să facă, cum trebuie să facă. Cu toți am fost sau suntem studenți și știm căt de greu poate fi în primele săptămâni, în special. Până când te acomodezi, până cănd cunoști "regurile".


De vor mai fi nelămuriri cu privire la Facultate și/sau Universitate voi încerca să ofer un răspuns.

Acesta este o inițiativă personală. În mod normal, Universitatea dispune de un Birou de Informare pentru Studenți(infouaic@gmail.com sau 0232 201581 sau la adresa de messenger infostudenti_uaic), ei fiind cei mai avizați să vă răspundă la întrebări și nelămuririle pe care le aveți. Sau pe cele 2 forumuri: Forumul Facultății și Forumul Universității.


Când începe anul universitar?

Anul universitar la UAIC începe de pe 28 septembrie 2010 până pe 21 iunie 2011.

De pe 21 iunie până pe 4 iulie este perioada practicii pentru fiecare specializare în parte.


Ce poți să faci după ce termini?

Îi în funcție de fiecare specializare, mai multe aici - http://admitere.uaic.ro/facultati/facultatea-de-filosofie-si-stiinte-social-politice/

Absolvenții facultății pot fi angajați în: învăţământul preuniversitar şi universitar; institute de cercetare ştiinţifică; administraţia publică locală şi centrală; instituţii cu caracter politic şi socio-profesional; jurnalistică şi mass-media; institute de cercetare sociologică şi de sondare a opinieipublice; instituţii de cultură (consilieri, experţi, manageri) ; funcţii publice (consilieri, experţi, consultanţi); organizaţii non-guvernamentale etc.


Dacă am fost admis/admisă voi încheia un contract de studii?

Da. La începutul anului universitar fiecare student admis la programul de studii din facultate va încheia un contract de studii care va consemna toate informaţiile referitoare la disciplinele studiate, drepturile şi obligaţiile părţilor, precum şi anumite prevederi contractuale actualizate periodic în funcţie de evoluţia şi dezvoltarea programelor academice, în condiţiile legislaţiei în vigoare la data respectivă.


Care îmi sunt drepturile?

În perioada studiilor, studenţii au următoarele drepturi:

  1. să beneficieze de gratuitatea învăţământului (cazul studenţilor care ocupă locuri bugetate de MECI);
  2. să folosească amfiteatrele, sălile de cursuri şi seminarii, laboratoarele, sălile de lectură, bibliotecile, bazele sportive, casa de cultură, cluburile şi toate celelalte mijloace puse la dispoziţie de către Universitate, pentru pregătirea sa profesională, ştiinţifică, culturală şi sportivă;
  3. să primească burse de performanţă, burse de merit, burse de studii, burse de ajutor social, conform Regulamentului de acordare a burselor;
  4. să beneficieze de cazare în căminele Universităţii, în limita numărului de locuri disponibile;
  5. să beneficieze de asistenţă medicală gratuită;
  6. să beneficieze de bilete pentru odihnã sau pentru refacerea sãnãtãţii în tabere studenţeşti;
  7. să primească bilete cu preţ redus pentru mijloacele de transport, la spectacole, manifestări sportive etc;
  8. să facă parte din organizaţii studenţeşti, să aleagă şi să fie aleşi ca reprezentanţi ai studenţilor în Consiliul Facultăţii şi în Senatul Universităţii;
  9. să solicite, contra cost, activităţi didactice neincluse în planul de învăţământ şi aprobate de Consiliul Facultăţii;
  10. să beneficieze de mobilităţi interne şi internaţionale.

Care îmi sunt obligațiile?

În perioada studiilor, studenţii au următoarele îndatoriri:

  1. să respecte actele normative care reglementează activitatea studenţilor;
  2. să îndeplinească exigenţele planurilor de învăţământ şi programelor universitare, precum şi cerinţele stabilite de titularii de disciplină;
  3. să manifeste respect faţă de personalul didactic, didactic auxiliar şi nedidactic din facultate;
  4. să respecte disciplina universitară, să aibă un comportament civilizat, să dovedească politeţe şi decenţă în relaţiile cu colegii, cu personalul academic, didactic auxiliar si nedidactic;
  5. să folosească cu grijă bunurile materiale puse la dispoziţia lui în Universitate, biblioteci, cămine, cantine şi să le păstreze în bună stare;
  6. să plătească sumele corespunzătoare prejudiciilor cauzate Universităţii prin degradarea sau distrugerea bunurilor materiale utilizate;
  7. să-şi verifice situaţia şcolară şi să sesizeze în maxim o săptămână de la finalizarea examenelor din sesiune (din sesiunea de restanţe - o săptămână), la secretariatul facultăţii sau la titularul disciplinei, orice problemă sau neclaritate privind notarea sau situaţia evaluării la orice disciplină inclusă în contractul de studii.

Ce se întîmplă dacă îmi încalc obligațiile?

Încălcarea obligaţiilor prevăzute de regulamentele în vigoare atrage după sine sancţionarea celor vinovaţi, în funcţie de gravitatea abaterilor, după cum urmează:

  • mustrare scrisă;
  • mustrare scrisă cu avertisment;
  • ridicarea bursei pe o perioadă de la o lună la trei luni;
  • ridicarea bursei pentru un semestru universitar;
  • exmatricularea din Universitate.

Există organizații non-guvernamentale (asociații, ligi, organizații) studențești la Facultate?

Da, de fapt 4. Suntem singura Facultate unde sunt atât de multe la un loc.

Ele sunt: A.S.A.F.F.I. (Asociația Studenților și Absolvenților Facultății de Filosofie din Iași) – Organizație studențească ce se adresează tuturor studenților Facultății de Filosofie și Științe Social Politice Iași http://asaffi-cuza.blogspot.com/http://www.facebook.com/asaffi

PRIME Iasi – Asociație care se adresează doar stdenților de la CSRP - http://primeiasi.wordpress.com/

ASALT Iași – Asociație ce se adresează studenților de la asistență socială,însă nu numai -http://asalt2008.wordpress.com/

OSSEI – Organizație ce se adresează studenților de la RISE - http://ossei.ro/

Daca sunteți interesati de „viața” ong-urilor puteți să ii găsiți și pe Facebook.


Câți studenți are Facultatea?

Aproximativ 4500 de studenți: de la toate ciclurile (liciență, master, doctorat) plus ID.

Suntem a 2 facultate ca mărime de studenți din cadrul Universității.


Unde se țin cursurile și seminarele?
În aproximativ toate corpurile: în corpul A (avem amfiteatrele Mihail Kogălniceanu, II8), D (unde este Facultate de Prishologie și Facultatea de Sport; avem sălile D1, D2, D3, D306, D308), E (peste strada de BCU –Bibleoteca Centrală Universitară; sălile de la etajele 1 și 2), T (Teologie Ortodoxa, în spate la Mitropolie), uneori și în B (la FEAA), Corpul R sau S (fostul Romtelecom Iași; este situat pe strada Lăpușneanu – clădirea cu geamuri tip oglindă de pe lângă Banca ING) sau la unele licee (cum ar fi Colegiul Național, peste strada de Tarom, Piața Unirii).


Cazare 2010

Continuarea.....


Sursa: Razvan Pascal's Blog


Data publicării: 26.07.2010

marți, 20 iulie 2010

Festivalul Studenţesc Internaţional 2010

Cu prilejul aniversării a 150 de ani de la întemeiere, Universitatea din Iaşi „Alexandru Ioan Cuza” are bucuria de a invita studenţii să participe la Festivalul Studenţesc Internaţional organizat în perioada 30 septembrie – 3 octombrie 2010. Sutdenți vor avea ocazia să participe la conferință cu temele: Aspiraţiile studenţilor în domeniul angajabilităţii şi provocările de pe piaţa muncii sau viaţa asociaţiilor studenţeşti.

Invitaţii (studenți de la diferite Universități din țară și din străinătate) vor avea ocazia să cunoască Iaşul istoric, cultural şi academic, să discute despre viața asociațiilor studențești și aspirațiile tinerilor în domeniul angajabilităţii, să participe la seri tradiționale și la o diversitate de evenimente tematice şi artistice.

Mai multe informatii aici.

Sursa: http://150.uaic.ro/

luni, 12 iulie 2010

Noutăți

Fiindcă suntem o organizație care pune accent pe valorile ei și fiindcă vrem ca blogul să devină o "fereastră" a ceea ce suntem vom actualiza și posta pentru a ține legătura cu vizitatorii noștri.
Pe blogul organizației sau făcut următoarele modificări:
- Blogosfera A.S.A.F.F.I. - pentru a face blogul mai interesant și să oferim posibilitate voluntarilor să fie cât mai liber și în același timp să își exprime punctele de vedere, noi am creat această pagină dedicată lor. Aici, cel putin o dată pe săptămână voluntarii A.S.A.F.F.I. vor posta un articol, un punct de vedere, o părere, o mică povestioară. Efectiv aproape orice doresc care va avea legătură despre societatea civilă, ong-uri, organizații studențești, voluntariat, facultate și universitate, viața studențească.

- actualizarea paginii Despre noi unde acum puteți vedea cei mai activi voluntari a anului universitar 2009 - 2010.

- actualizarea paginii Activități A.S.A.F.F.I., unde găsiți toate proiectele, traininguri, activitățile, acțiunile organizației din 2008 până recent. La fiecare găsiți căte o mică descriere. Anul universitar 2010 - 2011 vom veni cu mai multe , mult mai multe, din care unele se vor repeta astfel crând o tradiție.

Dacă aveți propuneri de proiecte și activități pe care să le desfășurăm din toamnă spuneți-ne.

luni, 28 iunie 2010

Admitere 2010

În acest an Universitatea Alexandru Ioan Cuza pune la dispoziţia elevilor locuri la cele 15 facultăţi.

Perioada înscrierilor va fi între 12-17 iulie şi între 18-20 septembrie 2010.

Dacă doreşti sa inveţi la cea mai veche şi prestigioasă universitate din România.
Dacă vrei să mergi cu burse de studii în alte ţări.
Dacă vrei să îţi trăieşti studenţia într-un mod inedit te aşteptăm la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice.

În cadrul Facultăţii avem 7 specializări în regim de licienţă care te aşteaptă: Filosofie, Sociologie, Asistenţă Socială, Comunicare Socială şi Relaţii Publice, Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, Studii Culturale.
Cu privire la locuri, acte şi altele apăsaţi aici.
Documente utile pentru admitere (licienţă sau mater) aici.
Dacă vreţi să ştiţi cine face parte din Biroul Consiliului Facultăţii apăsaţi aici.
In calitate de student poţi aplica pentru bursa erasmus , să mergi să studiezi în ţări din cadrul Uniunii Europene, poţi fi voluntar, ai parte de servicii medicale gratuite, ai preţuri studenţeşti la Cantina Universităţii, dispui de 4 centre culturale în Iaşi plus servicii gratuite de consiliere oferite de Universitate.

Suntem şi pe Facebook.

Momente din viaţa studenţească






sâmbătă, 26 iunie 2010

2010 – Universitatea celebrează 150 de ani de la fondare


Anul 2010 reprezintă pentru Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” un punct de referinţă în existenţa sa: împlinirea a 150 de ani de la întemeiere.

Evenimentul prezintă interes nu doar la nivel intern. În fapt, odată cu marcarea acestei venerabile vârste a universităţii ieşene, se celebrează un secol şi jumătate de învăţământ superior românesc modern şi, implicit, urbea din care Alma Mater face simbiotic şi indestructibil parte. Acesta este motivul pentru care programul nostru aniversar, desfăşurat pe parcursul întregului an, va avea un caracter amplu, cuprinzând manifestări din arii de activitate dintre cele mai variate.
Pe lângă evenimentele organizate de către cele 15 facultăţi, Universitatea va găzdui adunările generale a două dintre cele mai importante reţele universitare din Europa, Utrecht şi Coimbra.

Identitate jubiliară
Pentru ca mesajul sărbătorii şi semnificaţia acesteia pentru învăţământul superior românesc să fie coerente la nivel de Universitate şi individualizate pentru fiecare facultate, o identitate vizuală este necesară. Această identitate, pentru a fi eficientă, e necesar a fi utilizată pe toate materialele de promovare a evenimentelor, sau a acţiunilor organizate sub auspiciile jubileului. Acestea includ afişe, prezentări power-point, ecusoane, bannere, pagini sau bannere on-line, etc.


Elementele ce compun identitatea sunt: sigla jubiliară, ansamblul identitar sub forma vasului de Cucuteni, subsolul curbat personalizat (ce conţine sigla standard şi în care poate fi inserată şi stema sau identitatea facultăţii), culorile (ocru, albastru şi brun-roşcat).

Mai multe aici.

marți, 15 iunie 2010

Ziua Absolventului 2010




Sâmbătă, 19 iunie, universitățile publice din Iași te invită la Ziua Absolventului. Universitatea de Medicină şi Farmacie „Gr.T.Popa”, Universitatea de Arte „George Enescu”, Universitatea Tehnică „Gh.Asachi” și Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” se alătură Universitaţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași pentru a celebra unul din cele mai importante momente din viața studenților, absolvirea.

Absolvenţii UAIC se vor întâlni începând cu orele 17.30, astfel:
– Studenţii facultăţilor din Corpurile A şi H au ca punct de întâlnire Sala Paşilor Pierduţi;
- Studenţii facultăţilor din Corpul D au ca punct de întâlnire spaţiul pietonal din faţa Corpului D şi Casei Universitarilor.
- Studenţii facultăţilor din Corpurile B şi C au ca punct de întâlnire esplanada din faţa Corpului B.

Marsul va incepe la ora 18.00 si se va desfăşura pe următorul traseu: B-dul Carol I -> Fundaţie-> Strada Gavriil Muzicescu->Piaţa Unirii ->B-dul Ştefan cel Mare ->Palatul Culturii.

În Piaţa Palatului Culturii vor avea loc festivitatea şi spectacolul organizat de Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi.

luni, 7 iunie 2010

Practica pentru studenti - Apel inchis





ASAFFI organizează în perioada 14-25 iunie un stagiu de practică în cadrul Primariei Iași. Acest proiect are ca scop sprijinirea studenților pentru efectuarea stagiilor de practică necesare. Cei interesați să dea un e-mail la adresa asaffi.cuza@gmail.com sau fataspring@yahoo.com până pe data de 10 iunie orele 15. Vă așteptăm.



APEL INCHIS

Votul uninominal - Așteptări și realități






Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice Iaşi (ASAFFI) organizează în data de 11 iunie 2010 conferința cu titlul Votul uninominal-Așteptări și realități. Evenimentul îl are ca invitat pe domnul Nicușor Păduraru, deputat ales în 2008 prin vot uninominal de către cetățenii colegiului 12. Conferința va avea loc în Sala Mică de la Direcția Agricolă vineri, 11 iunie, începând cu orele 17.
Obiectivul acesteia este să treacă în revistă schimbările care au avut loc pe scena politică românească odată cu reforma electorală. Vă invităm alături de noi pentru ca împreună să construim o imagine fidelă a schimbărilor produse .

Drîmbă Ioana, coordonator proiect
Nr. Telefon: 0721 06 79 28
E-mail: fataspring@yahoo.com
http://asaffi-cuza.blogspot.com

vineri, 14 mai 2010

Tu si Politica




Comunicat de presă

Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice Iaşi organizează în data de 19 mai 2010 dezbaterea cu titlul Tu şi Politica. Evenimentul va avea loc în Sala de Conferinţe de la Direcţia Agricolă Iaşi, la ora 17. În acest demers sunt alâturi de noi domnii Costel Alexe-preşedinte TNL, Timofciuc Cătălin- preşedinte CSL, Bogdan Balanişcu- preşedinte TSD, Marian Uscatu-preşedinte OT S-PDL şi Daniel Mătăsaru-consilier. Obiectivul acestei dezbaterii este facilitarea dialogului între reprezentanţii partidelor politice şi studenţi.
Această dezbatere se adresează tuturor celor care sunt interesaţi de viaţa politică şi doresc să afle care este atmosfera într-un partid politic. În cadrul acestui eveniment se va vorbi despre politica de tineret a partidelor politice şi despre rolul tinerilor în activitatea desfăşurată de acestea. Pe durata întregii dezbateri tinerii sunt încurajaţi să profite de prezenţa invitaţilor pentru că ei sunt pilonul central în cadrul acestui eveniment.

Drîmbă Ioana, coordonator proiect
Nr. Telefon: 0721 06 79 28
E-mail: fataspring@yahoo.com
http://asaffi-cuza.blogspot.com

duminică, 2 mai 2010

10 pentru UAIC

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” este cea mai veche instituţie de învăţământ superior din România continuând, din anul 1860, o tradiţie a excelenţei şi inovaţiei în educaţie şi cercetare.

“Zece pentru UAIC” este un proiect de identificare, recunoaștere și promovare a elitei autohtone din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza Iași.

În data de 7 mai a.c. în Aula Magna Mihai Eminescu, cu începere de la ora 17.00, va avea loc “Zece pentru UAIC”, un eveniment unic în Iași, cu scop caritabil, ce va face cunoscut publicului aportul adus societății și culturii ieșene de către cadrele didactice ale acestei Universități cu renume.

Mai multe informatii – http://www.10pentruaic.org/





Imnul Festudis 2010

miercuri, 14 aprilie 2010

Concluziile intilnire pentru Bursa Erasmus

Luni 12 aprilie în amfiteatrul Mihail Kogalniceanul, a avut loc sedinţa informativă organizată de asociaţia noastră, sedinaţă în cadrul căreia a fost prezentat modul de aplicare şi selectare a dosarelor pentru bursele Erasmus. La această şedinţă au participat domnii profesori Ştefanachi Bogdan , Conţiu Şoitu şi doamna Dana Cimpoi din Departamentul de Relaţii Internaţionale al Universităţii. Studenţii prezenţi la această şedinţă au avut ocazia să pună întrebări atât profesorilor prezenţi cât şi studenţilor care au avut şansa să plece în străinătate cu aceste burse.
Întrebările şi temele abordate au fost diverse. Studenţii au aflat astfel ce trebuie să conţină un dosar, până când trebuie predate aceste dosare dar şi despre modul în care îşi pot alege cursurile pe care le vor urma în cadrul mobilităţii. Noutatea acestui an este faptul că de această mobilitate dispun şi studenţii din ţările non UE, aceasta fiind o nouă şansă acordată studenţilor basarabeni din cadrul universităţii noastre. O altă ofertă a mobilităţii este oferirea stagiilor de practică. Erasmus vine cu aceste stagii în întâmpinarea studenţilor şi le oferă posibilitatea a două stagii de practică, respectiv 3 şi 6 luni într-o instituţie din strainătate, dosarele pentru acestea vor fi predate odată cu dosarele pentru burse. La şedinţă a participat şi o studentă reîntoarsă din mobilitate care a răspuns la întrebările studenţilor dar ne-a oferit şi câteva informaţii legate de modul de gestionare a banilor, unde este mai bine să te cazezi sau cum îţi poţi petrece timpul liber.
Sperăm că această şedinţă a venit cu noi informaţii care vor fi de un real folos pentru studenţii noştri şi vrem să mulţumim profesorilor care au avut bunăvoinţa de a ne răspunde la întrebări şi de a ne pune la dispoziţie informaţiile necesare.

sâmbătă, 10 aprilie 2010

Doi ani de idei, mobilitate, fapte

Avem bucuria sa va aducem la cunostiinta ca la sfarsitul lunii martie, pe 27, ASAFFI a implinit frumoasa varsta de doi ani. Au fost doi ani frumosi din care initiativele, proiectele, activismul si voluntariatul nu au lipsit. Cu aceasta ocazie ASAFFI multumeste tuturor celor ce i-au fost si sunt alaturi, dar si celor care au criticat-o. In acesti doi ani ASAFFI a devenit o asociatie puternica, ce are un cuvant de spus, datorita implicarii, daruirii si initiativelor membrilor sai. De la acestia ASAFFI asteapta si de aici inainte aceeasi dedicare si dorinta de implicare ca si pana acum pentru ca doar asa va reusi sa creasca la fel de frumoasa si mandra si va reusi ca la anul pe vremea asta sa fie mai puternica.


duminică, 4 aprilie 2010

Mobilitatile ERASMUS iti ofera noi OPORTUNITATI!




Luni, 12 aprilie, ora 12:00, te invitam in Amfiteatrul "Mihail Kogalniceanu" la o sesiune de informare!
Vor fi prezenti: Conf. univ. dr. Tiberiu Contiu Soitu
Dana Daia - responsabil administrativ Erasmus
Voluntari ESN (Erasmus Student Network) si studenti Erasmus veniti din alte tari la UAIC pentru a va vorbi din propria lor experienta.

Informeaza-te, aplica si studiaza intr-o universitate din Europa!

Date de contact ASAFFI
Blog: asaffi-cuza.blogspot.com
E-mail: asaffi.cuza@gmail.com

luni, 8 martie 2010

Eşti tănâr şi cu inţiativă?



Asociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor Facultăţii de Filosofie din Iaşi (ASAFFI) anunţă recrutări!

- Eşti tănâr şi cu inţiativă?
- Ai idei şi vrei să le faci cunoscute?
- Vrei să-ţi faci prieteni şi să lucrezi în echipă?
- Iar ceea ce este mai important vrei să fii voluntar?

Demonstrează că eşti cel mai potrivit prin iniţiativă şi mod de înfăptuire a ideilor tale. Aşteptăm pe cei mai dornici, pe cei mai buni, merită să încerci!
Te invităm în echipa noastră.
Dacă răspunsul la întrebările noastre este da atunci completează fişa de înscriere până la data de 04.04.2010 şi te vom anunţa perioada interviului.


Fişa de înscriere

Dupa ce completati fisa de inscriere trimiteti la adresa: asaffi.cuza@gmail.com


Proiectele la care lucrăm în momentul de faţă şi ai putea sa te implici:
- Educaţia civică in şcoli şi licee
- Festudis 2010
- Informări cu privire la Bursa Erasmus
- Dezbateri cu partidele politice din Iaşi pe teme de interes general
- Revista sub format electronic
- 2 barometre de opinii
- Administrarea blogului Facultăţii de Filosofie şi Ştiinte Social Politice

Asociaţia are ca grup tinţă studenţii şi aboslvenţii Faultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social Politice Iaşi.

luni, 1 martie 2010

Intilnire intre reprezentanta studentilor de la Stiinte Politice si studenti - 04.03.2010

JOI, 4 MARTIE, ORA 20.00, IN SALA MK, ARE LOC INTALNIREA TUTUROR STUDENTILOR DE LA STIINTE POLITICE DIN TOTI CEI 3 ANI, CU REPREZENTANTA NOASTRA IN CONSILIUL FACULTATII SI SENATUL UNIVERSITATII, OANA DUMITRESCU, CU PRIVIRE LA SISTEMUL DE EVALUARE SI PROBLEMELE INTAMPINATE DE STUDENTI IN CADRUL FACULTATII.

Raport final - Barometru de Opinie - 2009

Acest Barometru de opinie a fost realizat de catre voluntarii din cadrul organizatiei ASAFFI, in perioada octombrie- noiembrie 2009, avand ca scop evaluarea Facultatii de Filosofie si Stiinte Social Politice din perspectiva studentilor.

Pentru Barometru ne putem contact la adresa asaffi.cuza@gmail.com

marți, 16 februarie 2010

Nu pierdeți tricoul de colecție Membru al Cenaclului Flacăra Violetă de la Academia Cațavencu

În decembrie 2009, bătălia electorală dintre roşu şi portocaliu a fost câştigată de violet.

Plecat la luptă cu o armată impresionantă de hrebenciuci, jurnaliști, moguli, cumnați și soacre, Mircea Geoană a fost părăsit de baftă în ultimele momente, din sintagma „prost să fii, noroc să ai” rămânând doar cu porecla. Cauza: problemele majore de concentrare suferite în urma atacurilor energetice intensive la care a fost supus în seara dezbaterii finale, de către o mână de susţinători ezoteriști ai lui Traian Băsescu.

Evenimentul nu a rămas fără urmări. De pe urma războiului electoral, Geoană a rămas doar cu Mihaela, dragostea lui, în timp ce restul lumii s-a ales cu o modă: moda culorii violet.

Noi, cei de la Academia Caţavencu i-am găsit chiar şi un corespondent vestimentar: tricoul de Membru al Cenaclului Flacăra Violetă!

Este drept că tricoul, fiind tricou, are mânecă scurtă, dar flacăra violetă vă ține de cald în orice anotimp.

În plus, este un tricou de colecţie, cu un desen unicat făcut de maestrul Petry, pe care nu trebuie să-l rataţi.

Îl puteţi purta sau admira, doar dacă îl cumpăraţi de pe shop.catavencu.ro. Sau prin SMS.

Trimiteți cuvântul TRICOU prin SMS la 7115. Număr valabil în rețeaua Vodafone.
Valoarea unui SMS este de 15€ + TVA, la cursul BNR din ziua plății.
Costul unui SMS de confirmare este de 0,05€.



duminică, 24 ianuarie 2010

"Cafeneaua Pasoptista", 28 ianuarie, ora 16:00, Dublin Pub

Tara noua. Cautam Cetateni.
De noi depinde ca Romania sa devina o tara in care chiar merita sa traiesti!

Vino alaturi de noi in proiectul Noii Pasoptisti, ce isi propune sa creeze si sa activeze o comunitate puternica de romani care POT si VOR sa transforme Romania. Aidoma inaintasilor de la 1848, vrem sa contribuim la transformarea Romaniei.Ne intalnim sa alcatuim Proclamatia Noilor Pasoptisti si sa ne punem pe treaba.

Ce implica acest demers, cum vrem sa actionam si ce poti sa faci tu, vei afla daca vii la Cafeneaua Pasoptista de la Iasi, pe 28 ianuarie, ora 16:00, la DUBLIN PUB (Str.Vasile Conta, Nr.30).


Confirmare la tel: 0729158138 sau e-mail: ana.hajdau@synergetica.ro

Site: http://www.synergetica.ro/

Parteneri: A.S.A.F.F.I., O.S.S.E.I., A.S.F.I., ASAFCI si GDS.

joi, 21 ianuarie 2010

Parteneriate in educatie in cadrul proiectelor Programului de invatare de-a lungul vietii!

Pana pe 19 februarie pot fi depuse proiecte care propun parteneriate regionale in educatie - Comenius Regio, in cadrul programului finantat de Comisia Europeana, Educatie si Formare pe durata intregii vieti (LLL - Lifelong Learning).

Fiecare parteneriat regional trebuie sa reuneasca: o autoritate locala/regionala publica cu rol in educatie, cel putin o institutie de invatamant si cel putin o institutie/asociatie implicata in educatia nonformala si informala. Aplicatia poate fi depusa numai de catre o autoritate publica locala sau regionala cu rol in educatie. Consiliile Judetene sunt eligibile.

Pentru detalii consultati fisa de prezentare a subprogramului Comenius.

Sursa: stiriong.ro

Emag