Emag

Activități A.S.A.F.F.I.

Clubul de dezbateri ASAFFI

     Prin proiectul de fata ne propunem sa ii ajutam pe studentii faculatii noastre si nu numai sa isi imbunatateasca abilitatile de public speaking, de argumentare,  precum si insusirea de cunostinte specifice in arta comunicarii. Consideram ca este extrem de necesar ca tinerii sa fie antrenati in astfel de activitati  in conditiile in care doar  in mediul ONG acestia au oportunitatea de a dobandi anumite abilitati fara  nici un fel de costuri materiale.
    
   Proiectul se adreseaza atat studentilor  Facultatii de Filosofie si Stiinte Social Politice Iasi cat si tuturor celor pasionati de dezbateri, dialog civilizat. Beneficiari proiectului sunt membrii si voluntarii Asociatiei Studentilor si Absolventilor Facultatii de Filosofie Iasi( ASAFFI), membrii asociatiilor partenere si nu in ultimul studentii ce vor asista la dezbatere.
     
   Clubul de dezbateri cuprinde  doua etape, dupa cum urmeaza:o dezbatere intre doua grupe de studenti cu privire la o tema stabilita de echipa responsabila de organizarea proiectului si o serie de “mini-discursuri” sustinute de studentii din public. Un juriu format din specialisti in arta dezbaterii, conform regulamentului si criteriilor de departajare, alege echipa castigatoare. Premiile constau in special in carti.
     Proiectul  de fata isi propune imbunatatirea abilitatilor de public speaking in randul studentilor precum si insusirea de cunostinte ce privesc arta discursului si formularea de argumente specifice cu privire la o tema data.

Tineri pentru democratie

   Motto: “Democratia este un sistem politic prost, insa cel mai bun dintre cele pe care omenirea le-a inventat pana acum.” Winston Churchill

     In Romania exista o cutuma de mentalitate in a da vina pe cineva, iar din pacate democratia este o descoperire, neintelegandu-se sensul ei - democratia inseamna a oferi si nu doar a primi. Romanul, ca cetatean, trebuie sa inteleaga ce inseamna democratia adevarata, fiind essential ca el sa ofere pentru a putea tine aprinse principiile democratiei si doar apoi sa poata primi ceva. In dorinta de a schimba in bine lucrurile si de a crea o cultura participativa matura in randul tinerilor cu privire la ce implica regimul democratic in tara noastra, Asociatia Studentilor si Absolventilor Facultatii de Filosofie Iasi vine in sprijinirea acestui demers prin realizarea proiectului “Tineri pentru democratie”.

   Obiectivul general al proiectului este acela de a informa intr-un mod cat mai corect tinerii despre procesul decizional, despre functionarea institutiilor statului, despre ce implica a fi cetatean intr-un stat democratic, si de a crea o atitudine pozitiva fata de cultura politica.

   In ceea ce priveste rezultatul cel mai important pe care noi il dorim este acela de a contribui alaturi de scoala si alte institutii sa educam tinerii , sa le transmitem un set de cunostinte care sa ii ajute la crearea unei culturi participative mature si care sa contribuie la dezvoltarea societatii civile romanesti.

Conferintele ASAFFI


     Prin aceste conferinte care se aseamna mai mult cu niste seminarii, atmosfera fiind una nu foarte formala, interactivitatea fiind caracteristica principala a activitatii, incercam sa aducem in fata tinerilor teme de actualitate ce merita cunoscute si dezbatute alaturi de oameni de la care putem invata. Invitatii noastri au fost mereu deschisi intrebarilor, dialogului, nepartinici, obiectivi si cat se poate de incantati de modul in care decurge o astfel de activitate.
     Pentru a incuraja tinerii sa fie activi, la finalul conferintei oferim carti celor mai bune interventii din sala.
Serile ASAFFI

Ne adunam la ceas de seara si alaturi de prieteni din alte asociatii sau simpli tineri incercam sa lasam grijile deoparte si sa ne bucuram impreuna fie pe acorduri de chitara, cantand muzica folk, fie vizionand filmulete motivationale pentru a fi mai increzatori in propriile forte. Ne dorim ca astfel de activitati sa continue, devenind poate un proiect de referinta pentru asociatie.

Concert de colinde - Craciunim

In perioada Craciunului incercam sa aducem bucurie si in casele celor neajutorati, organizand un concert caritabil de colinde. Concertul este totodata si o forma de sarbatorire a  Craciunului si intrarea in noul an alaturi de profesorii si studentii facultatii noastre.Proiecte interne


  • Activitati de teambuilding 
  • TraininguriNiciun comentariu:

Emag