Emag

sâmbătă, 26 iunie 2010

2010 – Universitatea celebrează 150 de ani de la fondare


Anul 2010 reprezintă pentru Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” un punct de referinţă în existenţa sa: împlinirea a 150 de ani de la întemeiere.

Evenimentul prezintă interes nu doar la nivel intern. În fapt, odată cu marcarea acestei venerabile vârste a universităţii ieşene, se celebrează un secol şi jumătate de învăţământ superior românesc modern şi, implicit, urbea din care Alma Mater face simbiotic şi indestructibil parte. Acesta este motivul pentru care programul nostru aniversar, desfăşurat pe parcursul întregului an, va avea un caracter amplu, cuprinzând manifestări din arii de activitate dintre cele mai variate.
Pe lângă evenimentele organizate de către cele 15 facultăţi, Universitatea va găzdui adunările generale a două dintre cele mai importante reţele universitare din Europa, Utrecht şi Coimbra.

Identitate jubiliară
Pentru ca mesajul sărbătorii şi semnificaţia acesteia pentru învăţământul superior românesc să fie coerente la nivel de Universitate şi individualizate pentru fiecare facultate, o identitate vizuală este necesară. Această identitate, pentru a fi eficientă, e necesar a fi utilizată pe toate materialele de promovare a evenimentelor, sau a acţiunilor organizate sub auspiciile jubileului. Acestea includ afişe, prezentări power-point, ecusoane, bannere, pagini sau bannere on-line, etc.


Elementele ce compun identitatea sunt: sigla jubiliară, ansamblul identitar sub forma vasului de Cucuteni, subsolul curbat personalizat (ce conţine sigla standard şi în care poate fi inserată şi stema sau identitatea facultăţii), culorile (ocru, albastru şi brun-roşcat).

Mai multe aici.

Niciun comentariu:

Emag