Emag

luni, 18 august 2014

Ce am facut la SummerIs?

       Sau mai bine spus,ce n-am facut la SummerIs?
       Inainte totusi de a va gandi la tot felul de lucruri,am sa incep sa va povestesc.
      Se facea prin aceasta primavara ca se da adunarea la un proiect marisor,aflat deja la a doua editie si ma gasesc in corpul R alaturi de prieteni la impartirea de sarcini(deja?),cu toate aceastea merg mai departe deoarece se intrevede a fi ceva frumos.
Intalnirile continua,tara se pune la cale,mai ceva ca la Guvern(a stai,acolo numai se mimeaza punerea la cale),in fine,pentru a nu intra in detalii organizatorice,fiecare seara de intalniri duce planul mai aproape de final.
      Usor usor,iata ca se da adunarea in camin.C2 mai exact,pentru cei nou veniti,ca si mine,atmosfera de camin,jocuri de cunostere, povestile "veteranilor" despre cum era viata anul trecut.
      Mai repede decat ai putea crede,uite ca vin participantii.No,stim stim,pe hartie sunt atatia si totusi nu-ti dai seama de adevarata insemnatate a miscarii umane decat atunci cand ii vezi la prima sedinta,unde generalii Dumitru si Musat seteaza conduita.Eu,privind din spatele lor,ma minunez,"ce de copii,dar mai sunt oare copii daca au ajuns aici?"
      Mersul pe jos devine o arta,pentru ca de,nu-i asa,dupa o noapte scurta nu strica o mica inviorare.In primele zile mergem cu "colindul" pe la toate facultatile,locuri interesante,oameni interesanti,situatii de dus la baie,tot tacamul.
      Ei,uite ca ajungem si la mine la facultate,ca na,mandria pana la urma aici sta.Sala mica,inghesuiala mare dar nu-i bai,asa e la Filosofie,sali mici pentru familii mari.
      Recapituland,dupa doua zile pline de vizite,iata ca vitejii nostri elevi incep sa se inmoaie.Si totusi dragilor,distractia de abia sta sa inceapa.Cu un entuziasm iesit din comun pentru o zi de luni,mergem la cursuri,seminarii,ba chiar colac peste pupaza sau pupaza cu un colac in cioc,depinde acuma,iata ca vineri le dam si examen dupa ce,in prealabil "teoretic" joi seara i-am lasat sa invete.
      Invingatori,asta scrie pe diploma fiecaruia de absolvire a SummerIs-ului.De ce? Pentru ca am trecut cu totii printr-o experienta de neuitat.Am vazut ce inseamna sa cunosti 19 omuleti usor usor si sa te imprietenesti cu ei.Am ajuns de la salutarile timide de inceput,de la prima sedinta a FSSP la cartierul general "fumoarul etaj 2" sa botezam pe toata lumea in acelasi loc,2 saptamani mai tarziu.No bine,a mai fost un botez aventuros intre timp,dar ramane numai pentru cunoscatori :) Prin ce au trecut invingatorii nostri? Prin tot ceea ce inseamna sa fii student:cursuri,seminarii,distractie de seara,bal,dezbateri,targuri si inca multe altele.
     Sunt un pic melancolic acum cand scriu aceste randuri pentru ca imi aduc aminte de o experienta ce mi-a marcat aceasta perioada din viata.Asa ca,va multumesc dragi FSSP-isti: Bogdan,Cristian,Razvan,Georgiana,Daniela,Maria,Andreea,Teodora,Claudia,Raluca,Laurentiu,Victoria,Stefana,Cristina,Raluca,Diana(Missu!),Larisa,Livia,Elisa) cat si prietenilor din organizatiile partenere:ASFI,PRIME,LSE,CSN,SPP,ELSA,ASD.
    Sa ne vedem la anu' si de ce nu,poate mai des,sa rescriem un capitol in vietile noastre!



   Emanuel Zanoschi,
Presedinte ASAFFI

2 comentarii:

Anonim spunea...

Cei mai frumosi oameni!

Anca Snow spunea...

Ai idee de cat timp cer pozele de la festivitatea de inchidere? Si uite la cine erau :))
Si noi iti multumim tie :D

Emag