Emag

sâmbătă, 15 octombrie 2011

Şcoala Franco-Română de Metodologie în Ştiinţele Sociale Ediția a X-a

Tradiția, piatra de temelie a societății, reprezintă în cele mai multe cazuri dovezi solide ale reușitei unor inițiative. Un astfel de exemplu demn de apreciat este Școala Franco-Române de Metodologie în Științele Sociale organizată de Catedra de Sociologie și Asistență Socială a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași în colaborare cu Faculté des Sciences Economiques et Sociales de l’Université Lille1 din Franța, eveniment care a ajuns la cea de-a zecea ediție.

Scopul acestei școli, așa cum este definit de către inițiatorii proiectului este de a „propune o abordare critică asupra metodelor şi tehnicilor de identificare a problemelor sociale, atât în privinţa utilizării lor, cât şi a posibilităţilor de a le pune în aplicare.” dar mai ales de a falicita crearea unor relații durabile.

Această ediție, denumită „La recherche scientifique et la socitété” este organizată în perioada 19-22 octombrie în locații precum Sala Senat, Amfiteatrul II8 sau Amfiteatrul P9.

A.S.A.F.F.I., parteneră încă de la ediția a VIII-a a evenimentului, sprijină și promovează această inițiativă științifică și educațională datorită efectelor acesteia asupra participanților, iar aici ne referim în special la studenți și masteranți care au acces la intelectuali atât naționali cât și internaționali care le pot oferi informații din diferite perspective.

Pentru înscrieri și detalii despre programul evenimentului accesați pagina acestuia.

Niciun comentariu:

Emag