Emag

luni, 12 noiembrie 2012

Construirea unei echipe

          "Finding each other is the beginning, staying together is the process, working together is the success." (Megan Gunderson).
          Avem un citat şi cu el, cheia succesului. Orice idee şi orice proiect are nevoie de o echipă a cărei membri ştiu să colaboreze.
          Acesta a fost şi scopul urmărit de team building-ul marca ASAFFI, care a avut loc pe 11 noiembrie, la cafeneaua Alumni, din corpul R. Aşadar, am avut un scop precis: formarea unei echipe gata să se implice în proiectele asociaţiei. Urmează să povestim despre mijloace.
          Cum o echipă este antrenată cel mai mult de prezenţa concurenţei, omuleţii ASAFFI au fost împărţiţi: echipa Ciupercuţelor şi echipa Spiriduşilor. Acestea două au trebuit să concureze una împotriva celeilalte în cadrul unor probe. Scorul a fost strâns, membrii entuziasmaţi iar trainerii (Vasile, Irina şi Doro) implicaţi.
          Muncă pe echipe şi voie bună. Prima probă a însemnat îngrămădirea pe rând e echipelor, pe o bucată de cearşaf care se făcea din ce în ce mai mică. Cum poţi înghesui şase oameni pe o bucăţică de 50 cm pătraţi? Răspunsul practic l-au oferit echipele sub arbitrarea lui Vasile. Au urmat mai multe probe, după care un brainstorming pentru compunerea unui imn al asociaţiei, în urma căruia s-a dovedit că membrii noştri nu duc lipsă de spontaneitate şi creativitate. Bătălia versurilor a fost aprigă iar câştigătorii s-au înfruptat din premiu: o pungă de jeleuri.


          După pauză, Irina şi Doro au împărţit în stânga şi în dreapta bomboane. Desigur, nu pe gratis. O bomboană însemna povestirea unui vis, a unui banc, sau a unui moment penibil, în funcţie de culoarea bomboanei. Aşa am avut ocazia să ne cunoaştem mai bine între noi şi să formăm acea echipă despre care vorbeam la începutul articolului.


          Probele au fost numeroase, colectivul binedispus iar duminica foarte frumoasă. Am colaborat, ne-am simţit bine şi am cunoscut oamenii cu care urmează să colaborăm de acum înainte în cadrul proiectelor ASAFFI. Spre final, mulţumim celor care au participat, mulţumim trainerilor care au animat şi provocat participanţii. Am plecat acasă cu voia bună pe care o păstrăm şi pe care o vom folosi de acum înainte în activităţile ASAFFI.

Niciun comentariu:

Emag