Emag

marți, 11 decembrie 2012

A.S.A.F.F.I. se implică

          Dragi studenţi, ne regăsim în luna Decembrie după o perioadă plină de activităţi, examene şi note bune (sperăm). Chiar dacă blogul nostru a luat o mică pauză de la update-uri, membrii A.S.A.F.F.I. nu au făcut acelaşi lucru. Aşa că vom arunca o privire retrospectivă peste activităţile derulate în ultima perioadă.
          După recrutările din octombrie ne-am pus pe treabă, împreună cu noii membri.
          Pe 20 noiembrie, în cadrul proiectului regional "Tineri pentru democraţie", am mobilizat elevii de la Liceul Miron Costin din Iaşi, într-o dezbatere pe tema democraţiei între trecut prezent şii viitor. Dezbatarea a fost însoţită de urmărirea unor secvenţe din ecranizarea romanului orwellian "Ferma animalelor". Scopul acestui proiect este de a cultiva în rândul tinerilor o atitudine politică participativă matură, atât de necesară spaţiului românesc. Am fost încântaţi de felul în care elevii s-au implicat iar în cele din urmă a fost desemnată echipa câştigătoare care va participa la dezbaterea finală din primăvară, la care vor participa şi echipele câştigătoare de la liceele din Suceava şi Roman.


                                                                             


          De asemenea, am avut onoarea să invităm studenţii Facultăţii de Filosofie, la o dezbatere intitulată "Filozoful-om de succes?". Invitat a fost domnul lector George Bondor, răspunzând întrebărilor legate de domeniul filozofiei şi ce implică activitatea în acest domeniu.
         
         Pe data de 5 decembrie, împreună cu d-na profesor Dorina Ţicu, am discutat despre problema eticii şi a democraţiei în spaţiul românesc. Dezbaterea a avut ca temă centrală participarea politică scăzută a românilor, ca urmare a lipsei de informare şi educaţie politică.

         Membrii ASAFFI nu au uitat de sărbători şi spiritul lor şi au strâns hăinuţe, cărţi şi dulciuri pentru copiii defavorizaţi, la care  moşul va veni de Crăciun, mulţumită campaniei "Globuri cu suflet".         
          Am scris, ne-am amintit, am văzut fotografii. Dar pe viitor ce mai face ASAFFI? Vineri, 14 decembrie, ne îndreptăm spre Colegiul Naţional "Ştefan cel Mare" din Suceava, unde vom derula o altă etapă a proiectului "Tineri pentru democraţie". Suntem curioşi să cunoaştem participanţii şi câştigătorii care vor lua parte la dezbaterea finală din primăvară. 
          Pentru alte evenimente ce se vor derula pe viitor, urmăriţi-ne în continuare blog-ul şi profilul de Facebook

          

Niciun comentariu:

Emag