Emag

miercuri, 3 aprilie 2013

CLUBUL DE DEBATE A.S.A.F.F.I



              O seară de miercuri pe care atât asociaţia, cât şi invitaţii noştri, fie ei cadre didactice, fie studenţi sau elevi, au aşteptat-o cu nerăbdare. Ceea ce am vrut să surprindem de data aceasta a fost ideea care ne arată dacă sinuciderea asistată reprezintă un subiect care ar putea atrage suficiente argumente pro sau împotrivă pentru a ne putea forma o opinie în ceea ce o priveşte.
            După alegerea temei, Irina Filipoaia şi Mădălina Toma, studente la Comunicare şi Relaţii Publice respectiv Resurse Umane, au decis să facă parte din echipa afirmatoare, întrucât sunt de acord cu existenţa anumitor stuaţii în care sinuciderea asistată ar reprezenta singura soluţie care ar aduce beneficii atât persoanei suferinde, cât şi unor terţe persoane, de asemenea aflate într-o situaţie nu tocmai fericită. De partea cealaltă a baricadei s-au aflat Anda Niţoaia şi Lenuţa Apostol, studente la Ştiinţe Politice, cele care şi-au susţinut punctul de vedere aducând argumente împotriva temei dezbaterii, motivul principal fiind acela că înainte de a face ceva în această privinţă, trebuie să ne gândim la dreptul la viaţă şi totodată la dreptul omului de a şi-o curma.
            Dezbaterea lunii martie a adus în rândul asociaţiei aprecierea doamnei profesor Dorina Ţicu, dar şi a studenţilor care au  participat. Surpriza serii a fost reprezentată de mini-discursurile de două minute ţinute de cinci voluntari din public, pe diferite teme. Spontani, cu un discurs aproape impecabil şi bazat pe cunoştinţe teoretice, cei cinci studenţi s-au bucurat şi de un feedback obţinut din partea auditoriului la încheierea discursurilor.
            190 de minute care ne-au oferit oportunitatea de a afla lucruri noi, 190 de minute în care ne-am exersat într-un mod inedit capacităţile de a vorbi în public, 190 de minute care au contribuit la fundamentul proiectelor marca A.S.A.F.F.I. Aşteptăm cu nerăbdare dezbaterea lunii aprilie, acolo unde vă invităm să participaţi!

Niciun comentariu:

Emag