Emag

luni, 16 septembrie 2013

ASAFFI nu ia vacanţă

          Cum luna septembrie e pe terminate, tregem linie şi rememorăm activităţile ASAFFI din vara anului 2013. Acestea au fost dintre cele mai memorabile şi pline de învăţăminte.
         
Unul dintre cele mai importante proiecte, în care ASAFFI a fost implicată, a fost Universitatea de Vară pentru Elevi, SummerIS. Proiectul a fost derulat la nivel naţional de către Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România iar la Iaşi, proiectul a luat naştere datorită echipei de organizare formată din membrii organizaţiilor studenţeşti: Asociaţia Studenţilor Francofoni Iaşi (ASFI), Liga Studenţilor Economişti (LSE), Societatea pentru Psihologie (SPP), ELSA, Societatea Studenţească 1871 şi ASAFFI. Asociaţia noastră a reprezentat Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice şi a avut ocazia deosebită să se implice în organizarea unui proiect de amploare ce a ajutat elevi reuniţi din 15 judeţe să îşi formeze o opinie asupra alegerea unei facultăţi. Universitatea de Vară s-a adresat elevilor din clasele a X-a şi a XI-a iar echipa SummerIS s-a angajat, timp de 10 zile, să le expună prin experienţe, ce înseamnă să fii student în marele târg al Ieşilor. Universitatea de Vară s-a terminat cu bine, iar atât elevii participanţi cât şi organizatorii au fost mai mult decât incântaţi de felul în care proiectul a decurs, legându-se numeroase prietenii şi amintiri frumoase.
          De asemenea, în aceeaşi perioadă, ASAFFI s-a implicat în înscrierile la facultate printr-un stand de informare. Membrii asociaţiei noastre au stat la dispoziţia proaspeţilor înscrişi cu ghiduri pentru boboci şi informaţii căpătate de-a lungul vieţii lor de student.
      
sursa: adevarul.ro
  La începutul lunii august, ASAFFI a luat parte şi la Forumul Organizaţiilor Studenţeşti din România, organizat de ANOSR, în cadrul căruia s-au desfăşurat numeroase traininguri şi dezbateri privind finanţarea educaţiei. Pornind de la acelaşi subiect, participanţii FOSR au organizat proteste în centrul oraşului Timişoara sub conceptul Educaţia la coada vacii, prin care au atras atenţia autorităţilor asupra problemelor din finanţarea educaţiei în România. Ei au amintit de de asemenea, de asumările făcute la nivel internaţional de România, de prevederea Legii Educaţiei Naţionale prin care se stipulează acordarea unui procent de 6% din PIB pentru educaţie.

          Odată cu începerea anului universitar, ASAFFI va lua parte la evenimentul Bun venit la UAIC, organizat de Universitatea Alexadru Ioan Cuza, prin implicarea în programul de mentorat pentru boboci şi prin oferirea de informaţii la standul ASAFFI. Aşadar, toţi bobocii sunt aşteptaţi în perioada 28-30 septembrie să afle informaţii de la membrii ASAFFI.

      
           În afara acestui proiect, membrii asociaţiei noastre deja au făcut planurile pentru noul semestru. O nouă campanie de recrutări se va deschide curând, prin care căutăm să mărim echipa noastră, iar cum vechea echipă se declară încrezătoare şi plină de energie, se anunţă un semestru plin de activităţi şi voie bună!

Niciun comentariu:

Emag