Emag

miercuri, 7 mai 2008

Consiliile locale sunt obligate sa concesioneze terenuri universitatilor pentru a construi camine

Senatul a adoptat tacit un proiect de lege initiat de trei senatori PRM, potrivit caruia, pentru a se rezolva problema cazarii, consiliile locale sunt obligate sa concesioneze universitatilor, timp de 49 de ani, terenuri, in vederea construirii unor camine studentesti, la standarde de trei stele.

Senatul a adoptat tacit propunerea legislativa privind construirea de camine studentesti, initiata de senatorii PRM Gheorghe Funar, Verginia Vedinas si Aurel Ardelean. Potrivit proiectului, in perioada 2008 – 2009, se vor construi camine studentesti, cu sprijinul Guvernului si al autoritatilor locale, "pentru a rezolva problema cazarii".
"La cererea universitatilor de stat sau private, consiliile locale sunt obligate sa concesioneze terenuri, in vederea construirii de camine studentesti", arata propunerea PRM. Aceasta mai prevede ca durata concesionarii trebuie sa fie 49 de ani, pretul de concesionare trebuie sa fie intre 2 si 10 euro/mp, iar valoarea terenului se stabileste prin hotarare a consiliului local.
Actul normativ stabileste ca fondurile necesare pentru investitii sunt asigurate fie din bugetul Ministerului Educatiei, pentru caminele universitatilor de stat, fie din donatii sau credite, in cazul universitatilor private. Standardul acestor camine trebuie sa fie similar celui pentru hotelurile de trei stele, iar darea in folosinta trebuie sa aiba loc pana in anul 2010, mai mentioneaza proiectul.
Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional fiind Camera Deputatilor.

Sursa: http://www.edumanager.ro/articolenou.php?articol_id=1273

Un comentariu:

Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Emag