Emag

marți, 6 mai 2008

Fabrica de studenti. Promovabilitatea in facultatile romanesti este de 99 la suta

Autoritatile recunosc ca procentul de promovabilitate in facultatile romanesti, de peste 99%, nu corespunde realitatii.
Universitatile practica o politica a mediilor mari pentru a-si mentine autorizarile, insa calitatea invatamantului superior devine din ce in ce mai indoielnica.
.....(Continuare in Gardianul)

Sursa: Gardianul

Se pare ca zicala domnului presedinte Traian Basescu se adeverste:"universitatile romanesti sunt fabrici de diplome". Asta inseamna ca si cealalta vorba (recenta) celebra a lui este adevarata?
Oricum, un lucru este sigur, avem nevoie de o reforma drastica in invatamantului romanesc, dar si schimbara mentalitatii cu privire la ce inseamna sa inveti, sa faci o facultate. In acest mod nu mai putem continuua, facand o facultate doar de dragul unei diplome.
Schimbari vor fi, insa vor fi in interesul nostru (a studentilor) sau doar a unora?
Sa speram ca intrand in U.E. si facandu-se presiuni asupra clasei politice din Romania reformele/schimbarile vor fi, dar sa fie in avantajul invatamantului, in avantajul nostru.
Nu ar strica sa se dubleze numarul de locuri la buget si sa creasca bursa. Nu ar fi rau sa avem mai multe locuri la camine iar unii profesori sa ne fie modeli in viata si sa ne indrume, nu ar fi rau daca si noi am cere si persista in drepturile pe care le avem....

Niciun comentariu:

Emag